Valmennusryhmät

Joukkuevoimistelun valmennusryhmät

Hyvolissa toimii joukkuevoimistelun valmennuksessa eri ikäisten ja eri tasoisten voimistelijoiden joukkueita, jotka harjoittelevat 3-5 kertaa viikossa. Harjoituksien lisäksi voimistelijat osallistuvat Voimisteluliiton leireille, seuran järjestämille opistoleireille ja kaupunkileiripäiviin, sekä esiintyvät erilaisissa tapahtumissa. Kauden kohokohdat ovat syksyisin ja keväisin järjestettävät joukkuevoimistelukilpailut yli 8 vuotiailla ja kaikkien voimistelulajien yhteiset STARA-tapahtumat alle 12 vuotiailla. Joukkuevoimistelujoukkueissa harjoittelu on tavoitteellista ja joukkueiden urheilijat sitoutuvat yhteiseen harjoitusohjelmaan. 

 

Joukkuevoimisteluvalmennuksen tavoitteet

Hyvolin joukkuevoimisteluvalmennuksen tavoitteena on kasvattaa urheilijoista monipuolisesti taitavia, omatoimisia ja liikunnasta nauttivia voimistelijoita. Joukkueessa toimiminen kehittää ryhmässä toimimisen taitoja ja yhteisesti asetetut tavoitteet opettavat päämäärätietoisuutta. Esiintyminen ja kilpaileminen tukevat esiintymisvarmuuden kehittymistä. Tavoitteena on, että harrastus jatkuu läpi nuoruuden ja antaa kipinän liikkumiseen aikuisiälläkin.

 

Joukkuevoimistelun polut

Hyvolissa on mahdollista harrastaa joukkuevoimistelua kolmella eri polulla. Harrastevoimistelun polku, kilpasarjoihin tähtäävä polku seurajoukkueessa ja HJM-seurayhteistyöhön tähtäävä polku mahdollistavat eri taito- ja tavoitetasot omaaville voimistelijoille oman tavan harrastaa lajia. Joukkuevoimisteluvalmentajien tehtävänä on tukea voimistelijan polun löytämistä. joka saattaa myös muuttua urheilijan kasvun myötä. 

Kuva: Sami Ilvonen, Espoo Cup syksy 2017
Kuva: Emma Dubb, Kaupunki Cup Vantaa syksy 2018