Joukkuevoimistelun tavoitteet ja polkuvaihtoehdot

Hyvolin joukkuevoimistelutoiminnan on tarkoitus tarjota erilaisia joukkkuevoimistelun harrastusmuotoja.

 

Joukkuevoimisteluvalmennuksen tavoitteet

Hyvolin joukkuevoimisteluvalmennuksen tavoitteena on kasvattaa urheilijoista monipuolisesti taitavia, omatoimisia ja liikunnasta nauttivia voimistelijoita. Joukkueessa toimiminen kehittää ryhmässä toimimisen taitoja ja yhteisesti asetetut tavoitteet opettavat päämäärätietoisuutta. Esiintyminen ja kilpaileminen tukevat esiintymisvarmuuden kehittymistä. Tavoitteena on, että harrastus jatkuu läpi nuoruuden ja antaa kipinän liikkumiseen aikuisiälläkin.

 

Joukkuevoimistelun polut

Hyvolissa on mahdollista harrastaa joukkuevoimistelua monella eri polulla. Harrastevoimistelun polku, kilpa- ja SM-sarjoihin tähtäävä polku seurajoukkueissa, sekä HJF-seurayhteistyöhön tähtäävä polku mahdollistavat eri taito- ja tavoitetasot omaaville voimistelijoille oman tavan harrastaa lajia. Joukkuevoimisteluvalmentajien tehtävänä on tukea voimistelijan polun löytämistä, joka saattaa myös muuttua urheilijan kasvun myötä.

 

Esivalmennus alle 6v

Joukkuevoimistelu polku on mahdollista aloittaa hyvissä ajoin ennen kouluikää. Joukkuevoimistelun esivalmennusryhminä toimivat satuvoimistelu ja Rosa-ryhmät. Ryhmät ovat loistavia mahdollisuuksia tutustua voimistelun alkeisiin.

Joukkuevoimistelun esivalmennusryhmissä innokkaimmat pienet voimistelijat pääsevät harjoittelemaan kerran viikossa osaavien joukkuevoimisteluohjaajien valmennuksessa. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia perusliikuntataitoja, nopeutta, ketteryyttä, liikkuvuutta ja voimistelun alkeita. Temppuradat, leikit, pelit ja musiikkiliikunta kuuluvat voimisteluryhmien toimintaan. Ryhmässä opit perusliikuntataitojen lisäksi myös muita arvokkaita taitoja, kuten omista tavaroista huolehtimista ja ryhmässä toimimista.

Koko alle 6-vuotiaiden ryhmätarjonta löytyy lasten- ja nuorten harrasteryhmien kalenterista.

 

Harrastejoukkueet yli 6v

Joukkuevoimistelun harrastejoukkue on ryhmä sinulle, joka haluat harjoitella voimistelun perusteita innostavassa ryhmässä. Aikaisempaa lajitaustaa ei tarvita, pääset nopeasti mukaan motivoivassa porukassa. Seurassamme nämä kulkevat Rosa-loppuliitteellä.

Harrastejoukkueissa pääset nauttimaan esiintymisistä seuran joulu- ja kevätnäytöksissä. Joukkuevoimistelun harrastejoukkueessa harjoitellaan 1-2 kertaa viikossa 45 minuuttia-1,5 tuntia kerrallaan.

Ryhmät ovat kaikille avoimia. Harrastejoukkueiden aikataulut löytyvät lasten- ja nuorten harrasteryhmien kalenterista.

 

Joukkuevoimistelun valmennusryhmät yli 5-vuotiaat

Yhdessä treenaamista, onnistumisen kokemuksia, tavoitteiden asettamista ja niiden saavuttamista!
Joukkuevoimistelun valmennusryhmät kootaan kahden ikäluokan joukkueiksi. Joukkueet harjoittelevat keskimäärin 2-4 kertaa viikossa. Harjoittelu on tavoitteellista ja toiminnassa tähdätään kilpailemiseen kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Harjoituksien lisäksi joukkueet osallistuvat Voimisteluliiton leireille, seuran järjestämille opistoleireille ja kaupunkileiripäiviin, sekä esiintyvät erilaisissa tapahtumissa.

Alle 10-vuotiaat esiintyvät Stara-tapahtumissa tai 8-10v kilpailuissa. Yli 10-vuotiaat osallistuvat joukkuevoimistelun kilpailuihin. Joukkuevoimistelun valmennusryhmässä harjoitteleminen ja kilpaileminen edellyttää urheilijan sitoutumista joukkueen harjoitteluaikatauluun ja yhteisesti sovittuihin pelisääntöihin.

Yli 10 vuotiaiden voimistelijoiden on mahdollista hakeutua alueellisiin joukkuevoimistelun edustusjoukkueisiin Freyoihin SM-sarjaan tai Fenyoihin kilpasarjaan. Hyvinkään ja Järvenpään seurayhteistyöjoukkueet tähtäävät lajin kansalliseen kärkeen ja kansainvälisiin kilpailuihin.

Valmennusryhmiin on mahdollista päästä mukaan tulemalla kokeilemaan harjoituksia. Ota rohkeasti yhteyttä valmennusvastaavaan ja kysele mahdollisuutta tulla tutustumaan.

Valmennusryhmät-välilehdeltä löydät lisää tietoa Hyvolin, sekä HJF Freyat- ja Fenyat-joukkueista.

Kuva: Sami Ilvonen, Espoo Cup syksy 2016
Kuva: Emma Dubb, Kaupunki Cup Vantaa syksy 2018
Kuva: Sami Ilvonen, Espoo Cup syksy 2017
Kuva: Sami Ilvonen, Espoo Cup syksy 2017