Kilta

Hyvolin Uskollisuuden Kilta

 

Kiltatoiminta aloitettiin maassamme yli 50 vuotta sitten. Killassa toteutetaan entisajan kilta-ajatusta sovellettuna Voimisteluliiton henkeen ja toimintaan. Hyvolin Kilta on perustettu vuonna 1985.

 

Yhteystiedot:

 

Tuula Pakkanen, kiltaäiti / Killan puheenjohtaja040-734 0230
Mari Järvelä, muistiinmerkitsijä / Killan sihteeri040-7545809
Reija Häivälä-Vicentelo, Killan tiedottaja040-751 7996

 

 

Kuva Hyvolin Killan 20-vuotisjuhlasta syksyllä 2005
Killan värit
Kuva Hyvolin killan 30-vuotisjuhlasta 2015
Kuva Hyvolin killan 30-vuotisjuhlasta 2015

Killan toiminta

 

Killan tarkoituksena on jäsenten välisen ystävyyden säilyttäminen ja jäsenten henkisen vireyden ylläpitäminen. Kiltaan kutsutaan vähintään 5 vuotta seurassa aktiivisesti toiminut henkilö.

Hyvolin uskollisuuden Killassa on 52 jäsentä (14.01.2019), mutta joka vuosi kutsutaan uusia jäseniä. Kiltaan kutsuttu on aluksi tytär. Sen jälkeen hänet siirretään sisarien ryhmään. Sisarena toimimisen jälkeen hänestä tulee emäntä. Jokaisella ryhmällä on oma värinsä ja tunnuslauseensa.

 

Killan emännistö

 

Kiltaa johtaa emännistö, jossa on seitsemän jäsentä. Kilta-muori on ainaisjäsen. Kilta-äiti johtaa puhetta kokouksissa. Värit ovat esillä kokouksien ajan palavissa kynttilöissä ja tunnuslauseet luetaan kokouksien alkuseremonioissa. Kaikki killat eivät enää suorita kynttiläseremonioita, mutta Hyvolin Kilta on päättänyt säilyttää tämän historiallisen ja juhlavan seremonian.

Hyvolin uskollisuuden killan emännistön kaudella 2022-2023 muodostavat:

Kilta-muori Päivi Koskela

Kilta-äiti Tuula Pakkanen,

Kilta-emäntä ja juhlamenojen ohjaaja Reetta Rautio

Muistiinmerkitsijä Mari Järvelä

Jäsenkirjuri ja liikuntavastaava Juulia Salmela

Kulttuurivastaava Katri Salo

Tiedottaja Reija Häivälä-Vicentelo ja

entinen kiltamuori Anja Salo.

 

Killassa on sekä kulttuuri- että liikuntatoimikunnat. Tarvittaessa valitaan muitakin toimikuntia, esim. juhlatoimikunta suunnitteli ja toteutti killan 30-vuotisjuhlan vuonna 2015 ja Kiltaparlamentin vuonna 2017. Osa kiltalaisista harrastaa edelleen voimistelua ja esiintyvät seuran näytöksissä ja muissa tapahtumissa. Muuta toimintaa ovat patikointi, hiihto, liikunnalliset luontoretket, risteilyt, teattereissa, oopperassa ja taidenäyttelyissä käyminen sekä yhteiset kokoukset. Kiltalaiset vierailevat myös toistensa syntymäpäivillä.

 

Koko jäsenistön kokouksia on kaksi. Vuoden alussa on Talvikokous, jossa vastaanotetaan uudet jäsenet ja tehdään jäsensiirrot. Syksyllä on vuosikokous, jossa hyväksytään Killan kirjanpito ja toimintasuunnitelma. Kokouksissa on yleensä myös ohjelmaa esim. esitelmä tai musiikkiesitys. Kilta-muori käyttää puheenvuoron molemmissa kokouksissa.

Haukilampi
Lopen Malva

 

Hyvolin kilta osallistuu myös muiden kiltojen järjestämiin tilaisuuksiin. Järvenpään, Keravan, Riihimäen, Tuusulan, Mäntsälän, Nurmijärven ja Hyvinkään killat järjestävät vuorollaan kiltaparlamentin. Siellä on ohjelmaa, ruokailua ja seurustelua. Tilaisuus on ollut aina lämminhenkinen ja innostava. Kiltapäivä on valtakunnallinen tapahtuma. Kiltalaiset esiintyvät aktiivisesti myös suurissa kotimaisissa ja kansainvälisissä tapahtumissa ja liikuntanäytöksissä kuten Gymnaestradassa ja Gym for Life tapahtumissa.


Voimisteluliiton kiltatyöryhmä järjestää kiltalaisten retkiä kotimaan kohteisiin ja ulkomaille sekä liikuntakursseja. Kiltojen toiminta on muuttunut olosuhteiden vaihduttua niukkuudesta hyvinvointiin. Jokaisen killan toiminta muotoutuu myös sen jäsenistön toiveiden mukaiseksi. Yksi ei kuitenkaan muutu ja se on uskollisuus naisvoimisteluaatteelle. Kokoukset lopetetaankin aina sisarpiiriin ja kiltalaiset lausuvat yhdessä. "Uskollisuus, uskollisuus, uskollisuus.”

 

Tekstin on kirjoittanut Killan tiedottaja Reija Häivälä-Vicentelo

 

 


 

© Copyright 2008-2013  Hyvoli ry