Tuntikuvaukset

Akrobatia

Tunneilla päästää akrobatian maailmaan erilaisten välineiden ja leikkien kautta. Akrobatia on pääosin lattia- akrobatiaa harjoittavaa, mutta tutustumme lajiin myös eri tunneilla erilaisilla vaihtuvilla teemoilla. Tunneilla keskitytään oman liikkuvuuden- ja tasapainon kehitykseen, sekä harjoitellaan uusia temppuja oman tason mukaan. Myös perus- ja lihaskunto kasvavat, joka mahdollistaa haastaviempienkin temppujen toteuttamista. Tunneilla tutuksi tulevat temput kärrynpyörästä käsilläseisontaan ja voltteihin. 

Tunneille ei ole tasovaatimusta, tärkeintä on halu oppia uutta ja positiivinen asenne!


 

Cheerleading alkeet

Hyvolin alkeisjoukkue on alle 8 vuotiaiden harrastejoukkue, joka harjoittelee kerran viikossa cheerleadingin perusteita mm. stuntteja, pyramideja, akrobatiaa ja hyppyjä.

 

FreeGym, NinjaGym (alkaa 29.8.)

FreeGymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. FreeGymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä.

NinjaGym on sisällöltään samanlainen tunti, mutta nuoremmille harrastajille.

 

Minitanssi

Tunneilla tanssitaan, jumpataan ja temppuillaan. Pääpaino on iloisessa ja monipuolisessa musiikkiliikunnassa, joka kehittää motorisia perustaitoja ja kehon koordinaatiota. Vauhdikkailla tunneilla liikutaan hiki pinnassa kivojen ryhmätovereiden ja ohjaajien kanssa.

 

Telinevoimistelu (alkaa 19.8.)

Telinevoimistelu on kehon hallintaa parhaimmillaan: lajin parissa kehittyvät niin voima ja notkeus kuin koordinaatiokykykin. Tunneilla verrytellään leikkimielisesti, kehitetään lihaskuntoa ja -venyvyyttä ja harjoitellaan kullekin ryhmille sopivantasoisia temppuja. Tunneilla käytetään apuna erilaisia telinevoimistelu telineitä. Liikkeet opetellaan liikekehittelyjen mukaisesti, joten jokainen voi harjoitella oman taitotasonsa mukaisesti. 

 

Temppujumppa

Monipuolista lasten liikuntaa, jossa harjoitellaan perusliikuntataitoja, kehonhallintaa ja kehontuntemusta. Temppujumpassa leikimme ja liikumme monipuolisesti, käytämme paljon erilaisia temppuratoja ja liikuntavälineitä. Temppujumpassa lapsi nauttii liikunnan riemusta posket punaisena.

 

Voimisteluryhmät

Voimisteluryhmät (ROSA) tarjoavat monipuolista liikuntaa perusvoimistelutaitoihin keskittyen. Tunneilla harjoitellaan perusliikuntataitoja, liikunnallisia leikkejä, kehitetään nopedutta, voimaa, liikkuvuutta sekä monipuolisesti voimistelun perustaitoja: tasapainoja, hyppyjä, hyppelyitä, akrobatiaa, baletin alkeita, tanssillisuutta, venyttelyjä sekä käytetään voimisteluvälineitä (naru, pallo, vanne, nauha, keilat). Temppuradat, musiikkiliikunta, vauhdikkaat leikit ja yhdessä tekeminen kuuluvat voimisteluryhmiemme toimintaan. Kaikki ryhmät voivat osallistuvat voimistelun STARA-tapahtumiin tai harrastevoimistelun kilpailuihin. Ryhmät esiintyvät seuran joulu- ja kevätnäytöksissä, sekä muissa mahdollisissa tapahtumissa. Voimisteluryhmät harjoittelevat 1-2 kertaa viikossa ja tämän lisäksi voit valita lisäharjoittelupaketin, jolloin harjoittelumäärä kasvaa mukavasti

 

Satuvoimistelu 3v.

Satuvoimistelussa harjoitellaan perusliikuntataitoja ja samalla ryhmässä toimimisen taitoja lapsen ikä- ja taitotasot huomioiden. Harjoitukset tehdään lapsen ikätasoon nähden mielekkäällä tavalla, leikin kautta. Tunneilla liikutaan paljon musiikin tahdissa ja hieman tutustutaan erilaisiin välineisiinkin.

 

Kepparitanssi (alkaa 17.8.)

Nopeat ja hitaat liikkeet, erilaiset impulssit ja liikkeensuunnat lisäävät harrastajien koordinaatiota, tasapainoa ja oppimiskykyä. Ne puolestaan kehittävät harrastajaa, on kyseessä sitten tanssija, ratsastaja tai lajista riippumaton liikkuja. Erilaiset musiikit ja rytmit kuuluvat tuntiin. Kepparitanssi -tunneilla pääsee kokemaan liikunnan iloa hauskasti ja innostavasti. Se soveltuu kaikentasoisille harrastajille. HUOM! OMA KEPPARI MUKAAN.

 

Perheliikunta, vauvat ja taaperot (alkaa 2.9.)

Perheliikunta on iloinen liikuntahetki sekä lapselle että seurassa olevalle aikuiselle. Perheliikunnassa nautitaan jumppaamisesta, loruista ja musiikista sekä tietenkin toisen kanssa puuhailusta. Tarkoituksena on viettää yhdessä aikaa ja tutustuttaa vauvaa/taaperoa vähitellen liikkumisen iloihin. Tunneilla tehdään yhteisiä jumppaliikkeitä ja liikehditään musiikin tahtiin.

Suosittelemme vauvajumppaa 3-12  kuukauden ikäisille vauvoille. Tämä jumppa soveltuu vauvoille, jotka kannattelevat päätään, mutta eivät vielä osaa itse kävellä.

Taaperoryhmää suosittelemme  12-18 kuukauden ikäisille käveleville lapsille.

Suosittelemme, että jokaista lasta kohden olisi yksi aikuinen mukana jumpassa.

Joustavat sisäliikuntavaatteet molemmille sekä vauvalle oma alusta mukaan.

Perheliikuntaan ilmoittaudutaan Hoika-järjestelmän kautta ilmoittamalla ensin lapsi , jolloin jumpasta muodostuu lasku. Sen jälkeen vanhempi ilmoittautuu kohtaan "Hyvoli jäsenmaksu 2020-2021", sekä lapsen että vanhemman tulee olla seuran jäsen. Aikuinen-lapsi parin kausimaksu on siis €200+ 2x jäsenmaksu €40 = €240.