Tuntikuvaukset

Cheerdance

Cheertanssin alkeistunneilla harjoitellaan perustekniikkaa cheerhyppyihin- ja piruetteihin. Akrobatia ja kehonhallinta ovat myös isossa roolissa tunneilla.

 

Cheerleading alkeet

Hyvolin alkeisjoukkue on alle 8 vuotiaiden harrastejoukkue, joka harjoittelee kerran viikossa cheerleadingin perusteita mm. stuntteja, pyramideja, akrobatiaa ja hyppyjä.

 

Freegym

Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä.

 

Minitanssi

Tunneilla tanssitaan, jumpataan ja temppuillaan. Pääpaino on iloisessa ja monipuolisessa musiikkiliikunnassa, joka kehittää motorisia perustaitoja ja kehon koordinaatiota. Vauhdikkailla tunneilla liikutaan hiki pinnassa kivojen ryhmätovereiden ja ohjaajien kanssa.

 

Tanssillinen voimistelu

Tanssillinen voimistelu on kokonaisliikuntaan ja esteettiseen liikekieleen pohjautuva voimistelumuoto. Tunneilla hyödynnetään paljon musiikkia, jonka avulla etsitään erilaisia teemoja liikekieleen. Koreografisen osuuden lisäksi tunneilla harjoitellaan  myös joukkuevoimistelutekniikkaan pohjautuvia vartalonliikkeitä, hyppyjä, tasapainoja ja ketteryysliikkeitä. Tanssillisen voimistelun ryhmillä tärkeänä osana kautta on myös esiintyminen näytöksissä.

 

Telinevoimistelu 

Telinevoimistelu on kehon hallintaa parhaimmillaan: lajin parissa kehittyvät niin voima ja notkeus kuin koordinaatiokykykin. Tunneilla verrytellään leikkimielisesti, kehitetään lihaskuntoa ja -venyvyyttä ja harjoitellaan kullekin ryhmille sopivantasoisia temppuja. Tunneilla käytetään apuna erilaisia telinevoimistelu telineitä. Liikkeet opetellaan liikekehittelyjen mukaisesti, joten jokainen voi harjoitella oman taitotasonsa mukaisesti. 

 

Temppujumppa

Monipuolista lasten liikuntaa, jossa harjoitellaan perusliikuntataitoja, kehonhallintaa ja kehontuntemusta. Temppujumpassa leikimme ja liikumme monipuolisesti, käytämme paljon erilaisia temppuratoja ja liikuntavälineitä. Temppujumpassa lapsi nauttii liikunnan riemusta posket punaisena.

 

Voimisteluryhmät

Voimisteluryhmät (ROSA) tarjoavat monipuolista liikuntaa perusvoimistelutaitoihin keskittyen. Tunneilla harjoitellaan perusliikuntataitoja, liikunnallisia leikkejä, kehitetään nopedutta, voimaa, liikkuvuutta sekä monipuolisesti voimistelun perustaitoja: tasapainoja, hyppyjä, hyppelyitä, akrobatiaa, baletin alkeita, tanssillisuutta, venyttelyjä sekä käytetään voimisteluvälineitä (naru, pallo, vanne, nauha, keilat). Temppuradat, musiikkiliikunta, vauhdikkaat leikit ja yhdessä tekeminen kuuluvat voimisteluryhmiemme toimintaan. Kaikki ryhmät voivat osallistuvat voimistelun STARA-tapahtumiin tai harrastevoimistelun kilpailuihin. Ryhmät esiintyvät seuran joulu- ja kevätnäytöksissä, sekä muissa mahdollisissa tapahtumissa. Voimisteluryhmät harjoittelevat 1-2 kertaa viikossa ja tämän lisäksi voit valita lisäharjoittelupaketin, jolloin harjoittelumäärä kasvaa mukavasti

 

Satuvoimistelu 3v.

Satuvoimistelussa harjoitellaan perusliikuntataitoja ja samalla ryhmässä toimimisen taitoja lapsen ikä- ja taitotasot huomioiden. Harjoitukset tehdään lapsen ikätasoon nähden mielekkäällä tavalla, leikin kautta. Tunneilla liikutaan paljon musiikin tahdissa ja hieman tutustutaan erilaisiin välineisiinkin.