Avoimet ovet ja Erityistä VoiMaa-hankkeet

 

( Kuva VilmaPekkala019 , Special Olympics RV harjoitukset 2021)

 

Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta aloittaa syyskaudella 2022 erityisliikunnan voimisteluryhmän Vega. Ryhmän pääohjaajana toimii joukkuevoimistelun ammattivalmentaja Emilia Rantsi, joka on toiminut mm. koulunkäyntiavustaja erityisluokissa ja ohjannut kaudella 2021-2022 erityisryhmille voimistelukerhoa harrastamisen Suomen mallin puitteissa.

 

Ryhmässä tutustutaan voimisteluun erilaisten leikkien, pelien ja ratojen avulla hyöty käyttäen musiikkia ja erilaisia voimisteluvälineitä. Lisäksi tunneilla harjoitellaan voimistelun alkeisliikkeitä, sekä perusliikuntataitoja kuten nopeutta, liikkuvuutta ja tasapainokykyä sekä ryhmässä toimimisen taitoja. Ryhmä on tarkoitettu kouluikäisille (tästä voimme joustaa), joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisten tilanteiden vuoksi vaikea osallistua yleisiin liikuntaryhmiin, ja joiden liikunta vaatii soveltamista. Huom! Salissa saattaa kuulua toisen ryhmän ääniä.


Ryhmän  aloittaminen on osa kolmivuotista Paraolympiakomitean Avoimet ovet-hanketta ja Voimisteluliiton Eritystä VoimMaa-hanketta.

 

Avoimet ovet-hankkeessa keskeisenä tavoitteena on kasvattaa toimintarajoitteisen liikkujien määrää suomalaisissa urheiluseuroissa.Hankkeessa on mukana 12 liikunnan aluejärjestöä ja seitsemän lajiliittoa. Hyvoli on yksi yli 60:sta hankkeen pilottiseurasta. 

 

Erityistä VoiMaa – voimistelua maahanmuuttajille ja erityistä tukea tarvitseville, joka on saanut avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Hankkeen tavoitteena on kehittää Voimisteluliiton uuden strategian mukaisesti kaikille avoimia ja saavutettavia harrastemahdollisuuksia. Kohderyhmänä hankkeessa ovat maahanmuuttajataustaiset sekä erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Juttu Hyvolin toiminnasta Paraolympiakomitean sivuilla:

 

https://www.paralympia.fi/uutinen/9245-hyvoli-kaeynnisti-erityisryhmaetoiminnan-osana-harrastamisen-suomen-mallia