Avoimet ovet-hanke

 

( Kuva VilmaPekkala019 , Special Olympics RV harjoitukset 2021)

 

 

Hyvoli aloittaa tänä syksynä erityisliikunnan  voimistelukerhon kerran viikossa Hakalantalon koulussa, kerho on suunnattu POV-iltapäiväkerholaisille.  Voimistelua tulee pitämään Hyvolin joukkuevoimistelun ammattivalmentaja Emilia Rantsi.
Tunneilla tutustutaan voimisteluun erilaisten leikkien, pelien ja ratojen avulla hyöty käyttäen musiikkia ja erilaisia voimisteluvälineitä. Lisäksi tunneilla harjoitellaan voimistelun alkeisliikkeitä, sekä perusliikuntataitoja kuten nopeutta, liikkuvuutta ja tasapainokykyä.

Kerhon aloittaminen on osa kolmivuotista Paraolympiakomitean Avoimet ovet-hanketta, jonka keskeisenä tavoitteena on kasvattaa toimintarajoitteisen liikkujien määrää suomalaisissa urheiluseuroissa.Hankkeessa on mukana 12 liikunnan aluejärjestöä ja seitsemän lajiliittoa. Hyvoli on yksi yli 60:sta hankkeen pilottiseurasta. Hakalantalon voimistelukerho järjestetään yhteistyössä Hyvinkään kaupungin kanssa Koko Suomi harrastaa hankkeen kautta. Sen tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Vaikka tämän vuotinen kerho on suunnattu vain koulun omille POV-iltapäiväkerholaisille, on seurassa tarkoituksena jatkossa kartoittaa mahdollisuutta järjestää erityisliikuntaryhmiä kaikille halukkaille. Hyvoli odottaa innokkaana yhteistyötä koulun ja kerholaisten kanssa!

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Juttu Hyvolin toiminnasta Paraolympiakomitean sivuilla:

 

https://www.paralympia.fi/uutinen/9245-hyvoli-kaeynnisti-erityisryhmaetoiminnan-osana-harrastamisen-suomen-mallia