Joukkuevoimistelun yhteistyöjoukkueilla upea kevätkausi kilpasarjassa

20.5.2014

Joukkuevoimistelun kilpasarjojen yli 12-vuotiaiden kansalliset mestaruudet ratkottiin 17.-18.5. Tampereella. Hyvinkään, Järvenpään ja Mäntsälän yhteistyöjoukkueet Freyat kilpa Jr ja Freyat kilpa olivat tälläkin kertaa mukana mitalikamppailussa.

Freyat kilpa junioreiden 14-16-vuotiaiden sarjan alkukilpailussa oli mukana 39 joukkuetta, joista 12 valittiin loppukilpailuun. Joukkue suoritti ohjelmansa hyvin ja pääsi loppukilpailuun toiselta sijalta pisteillä 18,08. Taidokkaasti ja ryhdikkäästi suoritettu koreografia palkittiin kahdella bonuksella.

16-20-vuotiaiden sarjassa kilpaillut Freyat kilpa –joukkue lähti loppukilpailuun jaetulta toiselta sijalta pisteillä 18,03. Bonuksia joukkue niitti täydet neljä. Tässä sarjassa loppukilpailuun pääsi kahdeksan joukkuetta 22:sta joukkueesta.

Loppukilpailu käytiin sunnuntaina ja kilpailu kärkisijoista oli todella tiukkaa. Molemmilla joukkueilla pisteet laskivat lauantaista, vaikka esitykset sujuivat ryhdikkäästi ja yhtenäisesti. Juniorijoukkueen pisteet 17,50 (yht. 35,58) riittivät upeasti hopeamitaliin. 16 – 20 -vuotiaiden sarjassa erot loppupisteissä jäivät pieniksi ja Freyat kilpa –joukkue sijoittui lopulta viidenneksi pisteillä 17,78 (yht. 35,81).

”Joukkueet ovat todella taitavia ja kilpailu oli todella kova. Kaipaamme vielä harjoitusta, jotta pystymme näyttämään parhaamme tiukassakin paikassa”, analysoi Freyat kilpa jr joukkueen valmentaja Hanna Jormanainen.

Kaiken kaikkiaan yhteistyöjoukkueiden kevään taival kilpasarjassa on ollut upea ja menestyksekäs. Molemmat joukkueet koottiin vasta vuoden alussa. Hyvinkään, Järvenpään ja Mäntsälän taitavien voimistelijoiden ja valmentajien yhteistyöllä on päästy hienoihin saavutuksiin. Kevään neljistä kilpailuista juniorijoukkue saavutti kaksi kultaa ja kaksi hopeaa sekä seniorijoukkue kaksi kultaa, yhden hopean ja mestaruuskilpailuiden viidennen sijan.

”Lähdimme kauteen uusilla valmennustiimeillä ja uusilla kokoonpanoilla. Siitä huolimatta olemme luoneet innostuneen hengen ja vaikuttavat, yhtenäiset ohjelmakokonaisuudet kummankin joukkueen kanssa,” tiivistää kummankin joukkueen valmentaja Johanna Tuovinen.

Joukkueissa voimistelee yhteensä 20 voimistelijaa Hyvinkäältä, Järvenpäästä ja Mäntsälästä. Freyat kilpa jr joukkuetta valmentavat Johanna Tuovinen, Hanna Jormanainen ja Nea Leinonen. Freyat kilpa joukkuetta valmentaa Tuovisen lisäksi Emilia Rantsi.

Kilpailu oli onnistunut myös muuten - Mäntsälän Voimistelijoiden Indigo ja Järvenpään Voimistelijoiden Fresine saavuttivat 12 – 14 kilpasarjassa upeasti finaalipaikat.

Joukkuevoimistelun SM-kilpailut järjestettiin Jyväskylässä 3.-4.5.2014.

Kilpailuihin osallistui lähes viisikymmentä joukkuetta. Hyvinkään Voimistelun ja Liikunnan, Järvenpään Voimistelijoiden ja Mäntsälän voimistelijoiden yhteisjoukkueet Freyat SM 14-16v ja Freyat SM 12-14v -joukkueet osallistuivat myös kilpailuihin. Saman kisan yhteydessä ratkottiin naisten ja junioreiden maajoukkue. Joukkuevoimistelun MM-kilpailut järjestetään toukokuun lopussa Moskovassa.

Freyat SM 14-16v -joukkue sijoittui kovatasoisessa SM-kilpailuissa sijalle kuusi. Tavoitteena joukkueella oli sijoittua kolmen parhaan joukkoon, mutta kausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaisesti. Kauteen mahtui urheilijoiden sairastelua ja harmittavia loukkaantumisia. Joukkue on kuitenkin kehittynyt hienosti ja mahtava loppupuristus näkyi SM-kisojen alku- sekä loppukilpailuissa. Sarjan kulta ja pronssi meni Tampereen Voimistelijoiden Minetit-tiimille ja hopean nappasi Olarin Voimistelijoiden OVO Junior team.

Freyat SM 12-14v sijoittui myös sijalle kuusi, mikä ylitti joukkueen tavoitteet. ”Olimme asettaneet tavoitteeksi päästä finaaliin, mutta joukkue taisteli hienosti itselleen sijan 6”, kertoi ylpeänä valmentaja Eevakaisa Niemi. Finaaliin mahtui 12 joukkuetta, sarjassa kisasi yhteensä 26 joukkuetta.

Naisten sarjan voitti OVO team, toiseksi sijoittui Turun Pyrkivän Sanix ja pronssin nappasi Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa. Samaiset joukkueet edustavat Suomea MM-kilpailuissa.

Kaiken kaikkiaan yhteistyöjoukkueiden kevään taival on ollut upea ja menestyksekäs. Hyvinkään, Järvenpään ja Mäntsälän taitavien voimistelijoiden ja valmentajien yhteistyöllä on päästy hienoihin saavutuksiin.

Joukkueissa voimistelee yhteensä 45 voimistelijaa Hyvinkäältä, Järvenpäästä ja Mäntsälästä ja lisää on urheiljoita tulossa. Freyat joukkueisiin voi hakea mukaan toukokuun ajan. Hakulomake löytyy Järvenpään Voimistelijoiden nettisivuilta.

Freyat joukkueiden valmennuksesta vastaavat Eevakaisa Niemi, Saana Mäkikalli, Marianne Korjus, Johanna Tuovinen, Hanna Jormanainen, Nea Leinonen ja Emilia Rantsi.